Spring til indhold

Velkommen i Tandslet

Byen med de 3 tårne

KONCERT ”Glimt I Øret” Tandslet Kirke

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
17/01/2022
19:00 - 22:00

Lokation
Tandslet Kirke

Kategorier
Ingen Kategori


Folkemusikorkestret ”Glimt I Øret” er et 9 år gammelt orkester på musikskolen i Sønderborg. Orkestret består pt. af 15 børn og unge i alderen 8-23 år, som en gang om ugen mødes og spiller sammen. Orkestrets repertoire spænder vidt fra traditionel dansk folkemusik til engelsk, irsk, bulgarsk, keltisk og skandinavisk folkemusik. Altså en blanding af moderne folkemusik og folkemusik med en solid forankring i danske traditioner. Instrumentsammensætningen kan variere lidt fra sæson til sæson, men består pt.af violiner, kontrabas, cello, blokfløjte, klarinet, guitar og harmonika. ”Glimt I Øret” har allerede optrådt en række steder i Danmark og Nordtyskland med stor succes på så forskellige steder som i kirker, forsamlingshuse, indkøbscentre og koncertsale.
Derudover har ”Glimt I Øret” et samarbejde med ”Die Landstreicher”, ”Folkemusik talentlinien” og ”Folk Baltica” festivalen, under ledelse af Harald Haugaard. ”Glimt I Øret” har bl.a. optrådt ved åbningskoncerten på Alsion i Sønderborg, de sidste 5 år, og spiller til Nordals folkedanseres forårsafslutning i Svenstrup forsamlingshus.
Visionerne med ”Glimt I Øret” er at give børn og unge en række musikalske og kulturelle oplevelser, hvor de på bl.a. udlandsrejser og turnèer kan mødes og spille sammen med andre børn og unge fra andre kulturer. Det fælles sprog vil være folkemusikken.
”Glimt I Øret” deltog i sommeren 2014 i ”BARNLEK” på Island og i 2017 i ”BARNLEK” på Færøerne.
”Glimt I Øret” fik æren af at blive valgt som ”Danmarks musikskole ensemble 2018” af DAMUSA, og optrådte ved den lejlighed på ”Plænen” i Tivoli København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *