Spring til indhold

Velkommen i Tandslet

Byen med de 3 tårne

SOMMERMØDE

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
10/06/2018
11:00

Lokation
Tandslet Kirke

Kategorier
Ingen Kategori


GUDSTJENESTE, FROKOST OG FOREDRAG

FOREDRAG, SPIL OG SANG RUNDT OMKRING
HØJSKOLESANGBOGEN VED JØRGEN
CARLSEN

TANDSLET PRÆSTEGÅRDSHAVE 10. JUNI 2018
DIGTE, DER VIRKER

Digte, der virker
Det vidunderlige ved en god højskolesang er, at man kan spejle sit liv i den. Den er en bevidsthedsudvidelse med ord og toner som tryllemiddel – et virkelighedsrum, der inviterer én inden for.
Sangen er en opmærksomhedskur, der på én og samme tid rummer en lovsang og en protest.
Lovsangen gælder henvendt heden på alt det, der fylder én med glæde og taknemmelighed, livets underforståede under, som det åbenbarer sig i årstiderne, landskabet, sproget, historien, kærligheden, fællesskabet og tilværelsen i det hele taget. Protesten gælder alt det, som tenderer mod at nedskrive og ligegyldiggøre livets betydning.
Sagt på mere moderne dansk er højskolesangen en reality-booster. Den skaber nærvær og opmærksomhed ved at fortælle os, at virkeligheden ikke er noget, man skal finde ud af. Den er noget, man skal leve sig ind i. Det gælder, hvad enten vi synger om de lyse nætter, om kyndelmisse, der slår sin knude eller om at elske den brogede verden.
Jørgen Carlsen er født i Sønderborg. Han idéhistoriker og var forstander for Testrup Højskole fra 1986-2017. Han er medredaktør af Højskolesangbogen, klummeskribent ved Kristeligt Dagblad og var medlem af Det Etiske Råd i perioden 2011-2016.
Foredrag, spil og sang rundt omkring Højskolesangbogen ved

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *